S&M-kollen på P4 Eftermiddag 23 augusti 2016

Varje vecka är jag med i P4 Radio Örebro och pratar om webben. Men de är lite dåliga på att posta urklippta avsnitt så jag tänkte att jag skulle börja posta dem själv för att sprida bättre.

Dagens ämnen med länkar

CAN Richard Funk

Canada Richard Funk? Y or N (Know Your Meme)

Pokèmon GO

Det var svårt att börja säsongens program utan att prata om Pokèmon Go, även om den allra värsta crazen kanske lagt sig lite nu.

Augmented reality

Internaut Day

Det är lite omtvistat om den första dagen allmänheten fick ta del av internet verkligen var 23 augusti 1991, men det har omnämnts som så av medier. W3C använder 12 mars 1989 då Sir Tim Berners-Lee publicerade sitt förslag som specificerade webbens byggdelar.

Den första webbplatsen publicerades tidigare av Sir Tim Berners-Lee, men då var webben bara tillgänglig för anställda på CERN.

Slacktivism fungerar

Forskning finansierad genom bidrag som kom in genom Ice Bucket Challenge har gjort ett genombrott för ALS-forskning genom att hitta en gen som är associerad till vissa typer av ALS.

Bilens framtid

Asymcar är en podcast om bilindustrins framtid. De pratar bland annat om ifall vi ska satsa på att göra bilar bättre i framtiden, eller om vi ska göra dem irrelevanta. Svaret är naturligtvis: irrelevanta.


Fotnot: Vad det här inslaget faktiskt heter är lite omtvistat. I början pratade P4 Örebro om sociala medier som S&M, vilket jag tyckte var roligt och började prata om inslaget som S&M-kollen. Numera benämns det oftast som webbkollen, men jag väljer att fortsätta kalla det för just S&M-kollen, för det är roligare.