Hej världen!

Jag funderade länge innan jag startade ytterligare en sajt.

Fifi tyckte jag skulle fortsätta på min gamla blogg k-märkt, men den kändes förlegad. Inte bara för att den var tekniskt undermålig och att jag inte riktigt orkade ta tag i att konvertera den till ett modernare system. Utan även för att den kändes fin på något sätt i den råa form som den ligger i nu. Utan utseende och dum. Rent innehåll, inget mer. Ett arkiv av det som varit.

Och digitalfarmers.com som den var en del av är borta nu och tiden har sprungit förbi behovet. Det var en otrolig möjlighet vi fick av Jörgen Lund för många år sedan. Gör vad ni vill på den här domänen. Det var som galleriytor jag fick chansen dela ut. Vänner och vänners vänner fick chansen att göra något på sin egen domän. Det var inte lika enkelt då.

Nu har alla farmare har gått vidare, men för mig (och jag tror för flera av dem) var det helt ovärderligt i min nätutveckling. En egen domän och framför allt Gör vad du vill.

Nu kan de två sakerna uppnås på fem minuter med hjälp av vilken vettig ISP som helst. Och det är inte särskilt dyrt heller.

Så k-märkt är förpassad till internethistorien. Men är inte De drabbade, 2652 böcker kvar, 5-7-5, dagensskiva.com, Happy User och kal(s livs)ström nog alltså? Nej, det är ju inte det.

För det finns ingenstans att riktigt skriva om det som faller utanför ramen. Och det har jag saknat. Visst skulle jag kunna göra det under kalström.se, men det känns inte rätt. Var sak på sin plats. Därför Kulak. Det är ytterligare ett steg till mitt försök att ägna 2010 till att skriva mer.